RED ROOSTER  RADIO – BLUESROCK FESTIVAL PODCASTS!

Onze vrienden van Red Rooster, hét Blues en Roots programma van Omroep Venlo, bestaan dit jaar 25 jaar! En omdat te vieren duiken ze in de rijke geschiedenis van ons prachtige festival. Red Rooster gaat in 36 podcasts aandacht geven aan alle edities van het Bluesrock Festival die sinds 1984 hebben plaatsgevonden. Iedere editie krijgt zijn eigen podcast! Het 1e festival werd opgedragen aan Alexis Korner, die in januari van 1984 was overleden. Hij was van groot invloed op de Britse Blues-scene en een inspiratiebron voor The Free, Rolling Stones en Led Zeppelin. In deze reeks podcasts zullen ze gesprekken voeren met organisatoren, initiatiefnemers, bezoekers, muzikanten, presentatoren, techneuten en aandacht geven aan sfeermomenten, zoveel mogelijk komt er aan bod. Er zijn in al die jaren 256 acts geweest op Bluesrock, 251 unieke bands! Van alle bands zal in de podcast van elk jaargang hun muziek worden gedraaid. De eerste editie was sensationeel door het optreden van Rory Gallagher, die als slotact een wervelend optreden heeft verzorgd. Guy Forsyth heeft zeven keer op het podium gestaan en is recordhouder. Walter Trout stond in 2018 voor de 4de keer op het festival en Rory Gallagher, Ten Years After, The Hoax, Barrelhouse en Julian Sas hebben allen 3 keer op het Bluesrock Festival gespeeld. Ze eindigen de reeks met een 37e podcast, de voorbeschouwing van de 37e editie in 2021!

De podcasts worden regelmatig in 2020 en 2021 opgenomen en gepubliceerd op de site van Red Rooster Radio, www.redroosterradio.nl en Omroep Venlo, www.omroepvenlo.nl. Dus 24 uur per dag en zeven dagen per week te beluisteren.

De eerste podcast is vanaf nu te luisteren via https://omroepvenlo.nl/radio/gemist/redrooster

Heb je zelf een bijzonder verhaal, heb je gespeeld of een speciale herinnering in een bepaald jaar, dan zijn ze hier natuurlijk in geïnteresseerd. Neem contact met ze op via Red Rooster’s mailadres redrooster@omroepvenlo.nl .

© Bluesrock Festival