Programma

Eric Gales

Eric Gales
Afsluiter Eric Gales groeide op in een muzikaal gezin in Memphis, Tennessee en bracht al op 16-jarige leeftijd zijn eerste plaat uit waarop zowel de media en muziekfans over de hele wereld zeer positief reageerden. In de Reader’s Poll van Guitar World Magazine werd Eric Gales in 1991 uitgeroepen tot ‘Best New Talent’. En dat dit talent niet onbenut is gebleven is duidelijk, door de jaren heen bracht hij 20 albums uit, zijn laatste ‘The Bookends’ in 2019 en tourde over de hele wereld. Hij wordt gezien als de favoriete gitarist van gitaristen, met fans als Carlos Santana, Dave Navarro (Jane’s Addiction, Red Hot Chili Peppers), Mark Tremonti (Alter Bridge), Joe Bonamassa, Tony Rombola (Godsmack) en Tosin Abasi (Animals as Leaders). Als Afro-Amerikaanse linkshandige gitarist en expressieve zanger, is het logisch dat mensen hem met Hendrix vergelijken. Maar Eric heeft een hybride blues / rock-geluid ontwikkeld waarin je ook uiteenlopend invloeden als Albert King en Frank Gambale hoort. Een unieke mix van stijlen, Eric Gales staat met kop en schouders tussen andere gitaristen in zijn genre en we kunnen dan ook niet wachten om hem voor het eerst in Tegelen te gaan zien!

Laurence Jones

eerder op Bluesrock: 2018

Laurence Jones
Nog altijd wordt Laurence Jones terecht bestempeld als “de toekomst van de blues”. “Laurence Jones is de meest waarschijnlijke van de nieuwste generatie Britse bluesartiesten om door te breken naar internationale roem” (Daily Express UK). Die toekomst is hij nu aan het verzilveren, hij heeft verschillende grote prijzen en onderscheidingen op zijn naam en verkocht van zijn vijf albums al meer dan 50.000 exemplaren. Door de jaren heen stond hij al in de voorprogramma’s van Status Quo, Kenny Wayne Shepherd, James Bay, Joe Bonamassa, Gary Clark Jr. en Jools Holland. Een “genie” en “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy” werd Laurance al genoemd door Walter Trout. Walter kan het weten, hij genoot net als ons van een fantastisch optreden van Laurence drie jaar geleden. Welkom terug in Tegelen!

Sloper

Sloper
Drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en collega Mario Goossens (Triggerfinger) waren al langer onder de indruk van elkaar en ronselden de Britse gitarist-met-zijn-gouden-stem Peter Shoulder (Winterville, The Union en Silverthorne) en sessiegitarist Fabio Canini uit Belgisch Limburg om samen dit muzikaal deconstructiebedrijf op te richten. Het viertal ging meteen aan de slag met een heavy classic rock sound, die dankzij het unieke geluid van twee drums en de stem van Shoulder heel erg opvalt. Classic stuff met een moderne, onweerstaanbare sound. Verwacht stevige riffs, vette drums (duh) en misschien wel het belangrijkste: decibels. Want soms is het simpel: Rock’n’Roll is er om plezier te maken, om lekker lo(o)s te gaan en te genieten van riffs en roffels.

Michelle David & The True Tones

eerder op Bluesrock: 2017

Michelle David & The True-tones
Bekend geworden als Michelle David & The Gospel Sessions, maar nu verder onder een nieuwe naam, ‘Michelle David & The True-tones.’ Wat begon als een project om de roots van Soul en R&B te ontdekken, resulteerde in vier goed ontvangen albums, uitverkochte zalen in binnen- en buitenland en een Edison nominatie. Met de tijd groeide het project uit tot een echte band met een geheel eigen stijl. In de afgelopen vijf jaar heeft de band met succes verschillende invloeden omarmd die zich uitstrekken van traditionele Gospel tot Afrofunk, Soul tot Calypso en Marokkaanse Gnawa. De nieuwe naam stelt de band in staat om door te gaan met het uitbreiden en integreren van meer muzikale invloeden die hun unieke stijl aanvullen.

Beaux Gris Gris & the Apocalypse

Beaux Gris Gris & the Apocalypse
De kern van Beaux Gris Gris & the Apocalyse bestaat uit de meermaals bekroonde zangeres en songwriter Greta Valenti, uit New Orleans. En de, voor het festival niet onbekende, Britse gitarist Robin Davey (The Hoax). Waar Greta met haar rock band Well Hung Heart door de VS toerde als support van meer Foreigner en Offspring boort ze met Beaux Gris Gris haar Louisiana-roots aan en kan ze het volledige bereik van haar vocale vaardigheden laten zien. Robin is de jongste ooit gitarist opgenomen in de British Blues Hall of Fame en behaalde als producer hij een Top 5-hit in de Billboard Blues Charts en heeft hij opnamen gemaakt met een breed spectrum aan artiesten van Mick Jagger tot Katy Perry. Om Beaux Gris Gris & The Apocalypse volledig te begrijpen, moet je de band live ervaren, een mix van soulvolle liedjes, intense energie en bekroond muzikaal vakmanschap van wereldklasse. RhythmBooze vatte de finale van de show samen als “Een verbijsterende, zinderende afdronk met alles erin gegooid, inclusief de gootsteen … echt gedenkwaardig”

What The Frnk

What The Frnk
De openingsact namens Stichting Pop in Limburg is dit jaar What The Frnk, geformeerd rondom gitarist en zanger Frank Schurgers, brengt funky bluesrock en is. De muziek is een mix van eigentijdse blues met invloeden van funk en rock.  Lekkere grooves, messcherpe gitaarriffs en funky solo’s op Rhodes en Hammond geven de band een herkenbare, eigen sound. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit funky bluespop met hier en daar een uitschieter naar rock. Van ingetogen groot naar keihard klein. De band speelt live, naast eigen repertoire, ook interpretaties van helden als Henrik Freischlader, Joe Bonamassa en Stevie Ray Vaughan. 

© Bluesrock Festival