GEEN BLUESROCK FESTIVAL IN 2020

De organisatie van het Bluesrock Festival in Tegelen heeft met pijn in haar hart moeten besluiten om, gezien de huidige stand van zaken en regelgeving in het kader van Covid-19, dit jaar geen 37e editie van het bekende Bluesrock Festival te organiseren. Voor het eerst sinds de eerste editie in 1984 wordt er een jaar overgeslagen; de 37e editie van het festival vindt op zaterdag 11 september 2021 plaats in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Met grote interesse heeft de organisatie de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus en de daarbij genomen maatregelingen en opgelegde regels gevolgd. Maar zelfs met de versoepeling van de maatregelingen, aangekondigd afgelopen 24 juni, kan de organisatie geen kostendekkend festival organiseren. Binnen deze regelgeving kunnen gewoonweg te weinig bezoekers het festival bezoeken en genieten van wat het festival te bieden heeft. Het volgende moment waarbij de nieuwe maatregelingen en regels worden aangekondigd, verwacht rond 1 september, komt voor de organisatie te laat om daarop te wachten. De organisatie heeft dan ook besloten, nu er nog geen kosten zijn gemaakt, het festival dit jaar niet te organiseren maar de 37e editie te verplaatsen naar zaterdag 11 september 2021.

Het Bluesrock Festival in Tegelen wordt georganiseerd door Buro Pinkpop en Mojo Concerts. De eerste editie van het festival in 1984 werd opgedragen aan de in dat jaar overleden Bluespionier Alexis Korner. In de vijfendertig edities die volgden passeerden meer dan 75.000 bezoekers de kassa’s van de unieke locatie, vonden er 263 optredens plaats waaronder grote namen als Walter Trout, Rory Gallagher, Johnny Winter, Ten Years After, Joe Bonamassa, Beth Hart, Gary Moore en Solomon Burke. In de afgelopen jaren is het festival één van de langst lopende en bekendste Bluesfestivals van Nederland geworden. Het festival wordt al sinds de eerste editie georganiseerd in openluchttheater “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de bezoekers. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek.

© Bluesrock Festival