Programma

DeWolff


Afsluiter is het Limburgse DeWolff. Iedereen die de band ooit live heeft gezien weet wat dit betekent: onuitputtelijke energie, grenzeloos enthousiasme en één groot avontuur op het podium. Gevormd in 2007 door de broers Pablo en Luka van de Poel en Robin Piso, brengt DeWolff ziel, zweet en swagger met hammond, gitaar en drums. Met zeven albums en ruim 800 shows op de teller is DeWolff net als in 2015 een garantie voor een spectaculair einde van het festival.

Julian Sas


De gitarist en zanger Julian Sas is al vele jaren een van Nederlands succesvolste Bluesartiesten, in 2016 won hij zelfs de ‘European Blues Award’ in de categorie ‘Beste Live Muzikant’. Standvastig varen Julian Sas en zijn muzikale partners al bijna 25 jaar een eigen koers in het muzieklandschap. Geen compromissen is altijd het idee achter de band geweest. Eerlijke muziek vanuit hart, ziel en hard werken. De rock ‘n roll gedachte –  het revolutionaire aspect daarvan – zit diep geworteld in de ziel van deze band. Het nieuwe album “Stand Your Ground” belichaamt alles waar de band voor staat en is een nieuw hoofdstuk in het reeds indrukwekkend oeuvre van deze blues-rockers. De band bestaat uit Julian Sas: zang en gitaren, Roland Bakker: piano en Hammond Organ, Fotis Anagnostou: basgitaar en Lars van Elzakker: drums. Julian Sas is een graag geziene gast in Tegelen en staat dit jaar voor de vierde keer op het podium van het festival.

Kenny Neal


Kenny Neal is een Amerikaanse bluesgitarist en zanger, hij is de zoon van Raful Neal en groeide op in Louisiana. Op drie jarige leeftijd kreeg Kenny van Slim Harpo, vriend van zijn vader, zijn eerste mondharmonica. Op zijn 13de speelde hij in de band van zijn vader en op zijn 17de speelde hij basgitaar voor Buddy Guy, een andere goede vriend van zijn vader. Inmiddels is Kenny Neal zelf een blues legende en is de multi-instrumentalist met zijn unieke sound goed voor verschillende Grammy nominaties en Blues-awards.

Danny Bryant Big Band


Danny Bryant is al bijna 20 jaar een van de toppers in de Europese Bluesscene en stond al twee keer eerder in Tegelen. Dit keer komt hij met een heuse Big Band voor een exclusieve NL show naar het Bluesrock festval. De Danny Bryant Big Band ontstaat in de winter van 2016 als project met als aanleiding de bewerking van de single ‘Prisoner of the Blues’. Het is voor Danny altijd een droom geweest om met een Big Band te werken en de bewerking van de single leidt in 2017 zelfs tot een eerste tour door Europa. Danny: “Something I have always wanted to do. We are mixing the new with the old: modernized and re-presented versions of my own work in a classic big band format, with a couple of Blues classic alongside.” De succesvolle tour, waarbij er enkele shows worden opgenomen en uitgebracht op een dubbel album, krijgt zo veel respons dat besloten wordt het project in leven te houden en op regelmatige basis te blijven optreden. Inmiddels heeft de Danny Bryant Big Band op diverse grote blues- en Jazzfestivals en concertzalen door heel Europa gestaan en zag het studioalbum ‘Means Of Escape’ het levenslicht.

Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws


De samenwerking tussen Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws leidt tot een unieke en herkenbare stijl die Blues combineert met elementen uit de Rock, Soul, Gospel, Folk en Country. Dede Priest, opgegroeid in Texas, heeft door jarenlang optreden een internationale naam opgebouwd. Deze muzikante beweegt zich met haar imposante stem, gitaar én viool tussen authentieke Blues, (Southern) Rock, Soul, Jazz en Folk en roept herinneringen op aan Sister Rosetta Tharpe, Big mama Thornton, Etta James, Don Sugarcane Harris, Freddie King en T-Bone Walker. Johnny Clark’s Outlaws is een klassieke 3 man’s band uit Nederland met de wortels diep in de Amerikaanse muziek traditie. Hun eerste CD, “Flowers Under The Bridge” (2017), ontving buitengewoon goede recensies. De samenwerking leidt tot optredens waarbij originele songs hun stempel drukken op een geladen atmosfeer in een hedendaagse cross-over stijl.

The Cards


The Cards bestaat uit Paul Quinn, Harrison Young en Koen Herfst. De drie heren hebben verschillende achtergronden: waar Herfst drummers was voor Armin van Buuren, debuteerde Young in 2011 op het Detroit International Jazz Festival en speelde Quinn gitaar in de band ‘Son Of A Bitch’. Deze unieke kwaliteiten hebben ze gebundeld tot de nieuwe bluesrock formatie The Cards.

Vendetta Drive


De openingsact namens Stichting Popmuziek Limburg is dit jaar Vendetta Drive. Deze band brengt een eigenzinnige en explosieve mix van hardrock, Southern rock, Blues en Americana. De unieke mix van deze stijlen met het onmiskenbare geluid van de Hammond zorgt voor progressieve bluesrock als Zeppelin, Allman Brothers en Soundgarden.

© Bluesrock Festival