Programma

The Yardbirds

21:40 – 22:50


Voor wie zich The Yardbirds niet kan herinneren: deze band was de grondlegger voor veel muziekstijlen. Met name stijlen als Britse R&B, psychedelische rock en heavy metal werden flink met elkaar gemixt dat tezamen met het gebruik van verschillende fuzz tonen en distortions zorgde voor de nodige vernieuwingen. Ze waren daarnaast onder meer verantwoordelijk voor de start van de carrière voor gitaarlegendes als Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page. Nu, ruim 50 jaar na de start van deze band, komen ze onder aanvoering van de originele leden Jim McCarty (drums), Chris Dreja (gitaar/bas) terug om het, toen revolutionaire, geluid van The Yardbirds eer aan te doen!

Nine Below Zero

20:05 – 21:15


Wat ooit door Dennis Greaves en Mark Feltham in 1977 werd opgericht als de ‘Stan’s Blues Band’, groeide al snel uit tot een band met een hoogstaande reputatie. Iets dat uiteraard niet onopgemerkt kon blijven, maar wel gepaard moest gaan met een nodige naamswijziging om het grote publiek te kunnen bereiken. Vervolgens wisten ze het podium te delen met artiesten als Eric Clapton, Ray Davies, Brian May en vele anderen! Inmiddels zijn ze 40 jaar en ontelbare concerten en tours verder, verwacht de typerende energieke/opzwepende blues van de (bijna) originele bezetting uit de succesjaren van Nine Below Zero.

The Liberators

18:40 – 19:40


Ze zijn terug van (lang) weggeweest. The Liberators waren actief tussen 1979 en 1992 en speelde toen overal, van Noorwegen tot aan de Canarische Eilanden! Vanaf 1992, nadat ze uit elkaar gingen, was er nog nauwelijks contact tussen de verschillende bandleden totdat bekend werd dat hun voormalige zanger Wouter Post heftig ziek was. Toen ze ook nog hoorde dat Wouter wat ongebruikt werk had liggen besloten ze voor een laatste keer samen te komen om nieuwe muziek te maken met de zieke zanger. Dit resulteerde in een nieuw album geproduceerd door Wouter en waarop hij ook nog twee nummers wist te zingen. De overige nummers werden ingezongen door de zanger die al eens eerder Wouter verving en nu tijdens deze tour de nummers ten gehore zal brengen.

Jan Akkerman 70 + special guests

17:15 – 18:15


Eigenlijk hoeft hij geen introductie meer te krijgen, want als iemand zijn sporen in de muziekbranche heeft verdiend, als gitarist, is het wel Jan Akkerman. De inmiddels 70 jaar oude (blues)rocker heeft recent besloten dat zijn muzikale loopbaan wat hem betreft nog niet voorbij is! Ondanks zijn leeftijd wordt hij zelfs nog steeds gerekend tot de absolute top van de wereld als het gaat om zijn virtuoze gitaarspel. Tijdens de komende jubileumtour, waar hij mede ons Bluesrock Festival aandoet, neemt hij verschillende vrienden mee: Bert Heerink (zang, Vandenberg), Wiek Vermeulen (saxofoon), Ruben Hoeke (gitaar) en als speciale gast zijn dochter Laurie. Dat belooft in ieder geval al heel wat goeds!

Danny Vera

15:50 – 16:50


Deze man (met band) verwierf landelijke bekendheid met zijn optredens als huisband van Voetbal International op RTL7. Danny was echter absoluut geen nieuw gezicht voor de muziekwereld! Voordat hij bij VI in de uitzending kwam had hij in 2002 namelijk al een nummer 1 positie gehaald in de Turkse Hitparade met zijn debuutalbum “For the Light in Your Eyes”. Vier albums verder werkte hij al samen met James Burton (ex-gitarist van Elvis Presley) en wist hij al drie weken de Nederlandse Album Top 100 binnen te dringen. Nu is hij inmiddels met zijn 6e volwaardige album op tour en heeft hij al menig muziekliefhebber overtuigd.

Michelle David & The Gospel Sessions

14:25 – 15:25


Soul, gospel en blues! Dat is waar deze band om draait. In 2014 wisten ze al flink indruk te maken met hun eerste album, toepasselijk genaamd, “The Gospel Sessions Volume 1”. Dit album is ontstaan toen de gitaristen van de band zich afvroegen wat er zou gebeuren als je gospel van al zijn franjes zou ontdoen, dat bleek; de essentie van soul raken. Na een succesvolle tour waren ze afgelopen jaar klaar voor een ‘Volume 2’, die er snel daarna ook kwam! Dit jaar begonnen ze al in een uitverkocht en unaniem lovend Paradiso en wisten ze ook al te overtuigen bij De Wereld Draait Door. Ook op NPO Radio 6 waren de luisteraars laaiend enthousiast; ‘Album van het jaar!’ riep men massaal.

The Dynamics

13:00 – 14:00


Dat Limburg de broedplaats is voor veel (muzikaal) talent is al enige tijd bekend, maar wist je ook dat er een heus nieuw blues talent aan de weg timmert? Zijn naam is Chivy Kuhles en met zijn band The Dynamics wist hij al flinke indruk te maken tijdens de Southern Bluesnight in Heerlen. Ze stonden officieel als opvulling tussen de ‘echte’ bands, maar bleken al snel de kwaliteiten van menig ‘echte’ band te overtreffen! Het repertoire van The Dynamics bestaat uit eigen werk aangevuld met zichzelf eigen gemaakte covers, dus herkenning gegarandeerd!

© Bluesrock Festival