Programma

Walter Trout


Walter Trout is het kloppende hart van de hedendaagse blues rock muziek. Een man die is gerespecteerd door de ouden van dagen, wordt vereerd door de jonge garde en vol bewondering wordt aanschouwd door zijn fans. Walter (67) zit inmiddels al meer dan 50 jaar in het vak en heeft een zeer indrukwekkend oeuvre weten neer te zetten met als meest recente toevoeging: “We’re All In This Together”, een samenwerking met onder meer Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd en John Mayall. Dit werk is een opvolging van het zwaar beladen “Battle Scars” (2016), dat vroeg om een positief vervolg waarin hij kan laten horen het leven nog lang niet los te willen laten!

Robert Finley


Het levensverhaal van deze soul zanger is er eentje die je niet snel zal vergeten. Robert (64) heeft in zijn leven bijna alles verloren wat je kan hebben; zijn vrouw, zijn huis, maar ook zijn zicht. Gelukkig voor ons heeft hij zijn gehoor en wonderbaarlijke stem nooit kwijtgeraakt. Iets wat Dan Auerbach (The Black Keys) ook zeker inzag en daarom besloot mee te schrijven aan Finley’s EP genaamd “Goin’ Platinum”. Een gewaagde titel die niet iedereen zomaar waar kan maken, maar in het geval van deze artiest toch wel eens de waarheid kan gaan zijn!

Bintangs


Met Bintangs haalt Bluesrock Festival Tegelen de oudste band van Nederland in huis. Oorspronkelijk opgericht door de gebroeders Kraaijeveld hebben ze, ondanks (of wellicht dankzij) een flink aantal wisselingen in de samenstelling, een behoorlijk repertoire weten op te bouwen. Zo hadden ze in de jaren ’70 een aantal hitnoteringen in de Nederlandse top 40 en wisten ze aan het eind van de 00’s zelfs meerdere malen in de top 2000 te verschijnen met hun grootste hit ‘Travelling in the U.S.A.’. Nu, zoveel jaren later, heeft de groep onder leiding van Frank Kraaijeveld besloten niet zomaar op te treden, maar het beste uit hun repertoire te laten.

KING KING


KING KING werd eerder al eens gekroond tot ‘Beste blues-rock band van de wereld’, maar hier nemen zij geen genoegen mee. Voor de leden van deze band is het einde voorlopig nog lang niet in zicht. Ze willen blijven laten zien waarom ze die titel verkregen en, naar eigen zeggen, hier zelfs nog een schepje bovenop doen. Met het in 2017 uitgebrachte “Exile & Grace”, dat gemixt werd door Chris Sheldon (Foo Fighters, Feeder, Therapy?), laten ze zien dat ze nog steeds relevant zijn en zorgvuldig de problemen uit de hedendaagse wereld aan het licht kunnen brengen. Mede dankzij dit nieuwe album, maar ook hun al solide reputatie, hebben ze dit jaar een zeer uitgebreid tourprogramma met als kers op de taart een tour als gast van de wereldwijd bekende band Europe.

Ben Miller Band


Met hun laatste (3e) album laat Ben Miller (en band) zien dat gecompliceerde zaken heel eenvoudig voorgelegd kunnen worden. Precies het doel dat Ben voor ogen had voor het nieuwe album “Choke Cherry Tree”, dat eerder dit jaar uitkwam. De band staat met name bekend om hun zelfgemaakte instrumenten die, voor een groot deel, de basis vormen van hun succes. Ze hebben zich daarmee in een niche weten te plaatsen, waarbij ze graag de muziek willen laten spreken. Ben Miller Band staat bekend om hun charismatische live shows en zullen dit dan ook zeker laten zien tijdens Bluesrock Festival 2018.

Tami Neilson


De Canadese Tami Neilson is al meer dan eens geroemd om haar soulvolle stem en zeer goed gelande albums. Tami combineert country, soul en rockabilly met elkaar en heeft met deze mix het afgelopen jaar al, onder meer, getourd in Nieuw-Zeeland, Australia en Noord-Amerika. Ook in eigen land is ze zeer succesvol met al 6 nationale tours onder haar naam de afgelopen 12 maanden. Eerder bracht ze haar album “Don’t Be Afraid” al uit, waarmee ze meteen al op nummer 1 van de albumhitlijsten in Nieuw-Zeeland terecht kwam. Het is afwachten wat komend album “SASSAFRASS!” gaat brengen.

Stompin’ Grounds


De opener, namens Stichting Popmuziek Limburg, van het Bluesrock Festival is dit jaar Stompin’ Grounds. De band won eerder al eens de prijs voor Song van de Avond bij Nu of Nooit (dé provinciale popwedstrijd van Limburg met als hoofdprijs een plek op Pinkpop) en stalen ze de show in Heerlen tijdens The Southern Bluesnight 2018. De band beschrijft zichzelf als een blues-rock band, die invloeden haalt uit de gypsy-swing. Mede hierdoor maken ze vol energie en overgave het publiek aan het dansen. Bereid je maar alvast voor en vergeet je dansschoenen niet!

© Bluesrock Festival